مایکروسافت هم اکنون هر ثانیه هفت نسخه از ویندوز7 می فروشد و حسابی سر حال و خوشحال است. اما این دلیل نمی شود که برای آینده برنامه نداشته باشد و به ویندوز بعدی فکر نکند. از حالا شایعاتی درباره ویندوز8 این شرکت به گوش می رسد و مثل اینکه برخی مدارک و اسناد مربوط به آن هم لو رفته است. البته هنوز چیز زیادی از آن نمی دانیم. اما مثل اینکه قرار است تم های خیلی بهتری داشته باشد، زمان بالا آمدن سیسم و خروج از حالت اسلیپ بهبود قابل ملاحظه ای پیدا کرده و تقریبا آنی شود.
از دیگر قابلیت های این سیستم عامل به ارتباط سریعتر با استفاده از USB 3.0 و بلوتوث ۳، رمزگذاری کامل هارددیسک، حساسیت نسبت به نور محیط و تشخیص چهره کاربر برای لاگین و لاگ اوت کردن اشاره می کنند. اگر چه قبل از این شرکت هایی مانند اچ پی و آسوس هم از فناوری تشخیص چهره در محصولات شان استفاده کرده اند، اما باید منتظر ماند تا ببینیم شرکت ابداع کننده کینکت این کار را چگونه انجام می دهد.
مثل اینکه مایکروسافت قصد دارد به همراه این محصولش، سخت افزاری را هم ویژه آن ارئه کند. این سخت افزار احتمالا چیزی شبیه تصویر اصلی مطلب خواهد بود و «Lap PC» نامیده خواهد شد. شرکت ویرجین هم قرار است سرویس WiFi ویژه ای برای این محصول به بازار بفرستد.
علاوه بر سخت افزار، شرکت های نرم افزاری بسیاری هم همزمان با مایکروسافت خودشان را برای این ویندوز آماده می کنند. گوگل هم همچنان در حال کار بر روی جیمیل است تا آن را طبق استانداردهای HTML5 آماده کند. تا هم سرعت این سرویس افزایش یابد و هم افزونه های دسکتاپی مناسب آن را عرضه کند.
از دیگر امکانات این سیستم عامل می توان به قابلیت push button reset اشاره کرد که زدن دکمه ای ویندوز به طور کامل به تنظیمات پیش فرض تولید کننده بر خواهد گشت. همچنین از اینترنت اکسپلورر9 در آن استفاده خواهد شد. البته قرار است که نسخه بتای IE9 در آگوست ۲۰۱۰ ارائه گردد.
صحبت هایی هم در باره راه اندازی فروشگاه ویندوز (Windows Store) شنیده می شود. یعنی اینکه علاوه بر امکان خرید برنامه ها و بازی ها برای ابزارهایی مانند لپ پی سی و Zune، برنامه ها و تنظیمات سیستم عامل دیگر وابسته به کامپیوتر نیستند و می توانند به راحتی بر روی سیستم های مختلف، کاربر را همراهی کنند. البته شواهد نشان دهنده این است که تا حالا حتی یک خط هم از کد های این سیستم عامل نوشته نشده است و تنها یک طرح اولیه مطرح شده.
متاسفانه هنوز هیچ خبری از زمان احتمالی ارائه این ویندوز نیست و مشخص نشده که مایکروسافت کی قصد دارد بازار پرسود ویندوز7 را در اختیار ویندوز8 بگذارد. اما این شایعات حداقل می توانند رویای شیرینی برای دوستداران ویندوز باشند.
از هماکنون تا زمان تکمیل ویندوز 8 و عرضه آن به بازار حدود 2 سال باقی مانده است و از مهمترین قابلیتهایی که مایکروسافت برای ویندوز 8 در نظر گرفته، سازگاری این محصول برای بهاشتراکگذاری فایلها با محصولات HP، OEM و دیگر شرکای مایکروسافت است.
بر اساس آخرین برنامهریزیهای مایکروسافت، 8 قابلیت کاربردی که قرار است در ویندوز 8 به کار گرفته شوند در زیر آورده شده است:
- ورود به رایانه با تشخیص چهره کاربر به جای رمز عبور: در سال 2012 میلادی حسگرهای بهکار رفته در دستگاههایی مانند میکروفونها، دوربینهای دیجیتالی، گیرنده ماهورهای GPS، سیستمهای سرعتسنج، دماسنج و حسگرهای مغناطیسی که با رایانههای شخصی سازگار هستند، به ویندوز 8 امکان میدهند که پس از تشخیص چهره کاربر اجازه ورود به رایانه را صادر کند.
- امکان پیروی ویندوز 8 از دستگاههای الکترونیکی: مایکروسافت در نظر دارد نسخه جدید سیستمعامل خود را از حالت ماشین-محور خارج کرده و به صورت کاربر-محور ارایه دهد. این مسئله به این معنی خواهد بود که ویندوز 8 میتواند زمانی که شما از رایانه شخصی به لپتاپ و به دستگاههای دیجیتالی کوچکتر منتقل میشوید، خدمات متناسب با شما را ارایه دهد.
- پشتیبانی از نمایشگر لمسی مانند iPad: مایکروسافت به همکاران خود توضیح داده است که ویندوز 8 را با قابلیتی بهتر از نمایشگر لمسی iPad اپل عرضه میکند. این سیستمعامل همچنین میتواند از سیستمهای سرعتسنج، سیستم هوشمند شناسایی محل استقرار کاربر، سیستم تشخیص نور محیط و ... پشتیبانی کند.
- تماشای فیلمهای HD در تلویزیونهای بیسیم: ویندوز 8 قابلیت سازگاری با انواع دستگاههای الکترونیکی از جمله گیرندههای تلویزیونی را دارد و میتواند امکان تماشای فیلمها با کیفیت بسیار بالای HD را فراهم کند. بر این اساس کاربر میتواند لپتاپ خود را روشن کند، فیلم مورد نظر خود را در اینترنت بیابد، و با یک کلیک آن را به صورت بیسیم به تلویزیون خود انتقال داده و آن را تماشا کند.
- بارگذاری ابزارهای مورد نیاز از فروشگاه Windows App Store: مایکروسافت مانند فروشگاه اینترنتی که اپل هماکنون برای آیفون و iPad عرضه کرده، مرکز اینترنتی ویژهای عرضه میکند که کاربران در سراسر دنیا میتوانند کلیه ابزارها و برنامههای مورد علاقه خود متناسب با سیستمعامل ویندوز 8 را از آن بارگذاری کند.
- کشتن ویروس و حفظ اطلاعات کاربران: ویروسها معمولا با قابلیت تخریب اطلاعات ذخیره شده روی رایانهها عرضه میشوند، اما ویندوز 8 به گونهای ساخته میشود که بدون آسیب رساندن به اطلاعات میتواند کلیه ویروسها و برنامههای مخرب را از بین ببرد.
- بوت شدن رایانه بدون درنگ: یک بررسی که در مارس 2010 انجام شد نشان داد که زمان صرف شده برای بالا آمدن ویندوز مهمترین عامل نارضایتی کاربران محسوب میشود. بر این اساس مایکروسافت قصد دارد ویندوز 8 را به گونهای طراحی کند که بالا آمدن آن طول نکشد و از زمان روشن کردن رایانه تا بالا آمدن سیستم هیچ زمانی صرف نشود. در ویندوز ویستا زمان بوت شدن رایانه 40 ثانیه بود که در ویندوز 7 این رقم به 37 ثانیه رسید. اما مایکروسافت قصد دارد آن را در ویندوز 8 صفر کند.
- امکان کنترل بیشتر بر رایانه: یکی از مهمترین اهدافی که مایکروسافت در ویندوز 8 دنبال میکند، آسانسازی استفاده از ابزارها و ارتقا تجربیات رایانهای کاربران است. مایکروسافت در این سیستمعامل روشهای جدید ارتباط با رایانه را در اختیار کاربران میگذارد و امکان کنترل بیشتر رایانه را برای کاربران فراهم میآورد.